Vrijdag en zaterdag warm en droog, daarna wat koeler en kans op een bui

nieuws
Foto: FelixMittermeier via Pixabay

Warmte en zon voeren vrijdag en zaterdag de boventoon in het Groningse weerbeeld. Daarna dalen de temperaturen langzaam en neemt de kans op een bui weer iets toe. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen.

Hoge sluierwolken en blauwe, zonnige lucht zijn het devies voor vrijdag en het grootste gedeelte van zaterdag, aldus Kamphuis: “Het wordt vrijdag zeer warm: 26 of 27 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Ook zaterdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het 20 graden in het Waddengebied tot 25 dieper de provincie in, bij een matige noordenwind.”

Maar zaterdagavond en -nacht neemt de kans op regen toe. Ook de zondag wordt een stuk wisselvalliger, aldus Kamphuis: “Zondag is er veel bewolking, af en toe zon en kans op een enkele bui. Met 17 graden is het een stuk koeler.”

Begin volgende week lijkt het weer per dag wat te schommelen, blijkt uit Kamphuis’ voorspelling: “Maandag is het droog en wordt 20 of 21 graden, met geregeld zon. Dinsdag is het weer zomers warm met 25 graden. Woensdag volgt met 20 graden en een toenemende kans op buien. Daarna blijft het licht onbestendig met soms regen, maar vaak ook droog weer met geregeld zon. De temperatuur schommelt tussen 18 ene 22 graden.”