Veel mensen dreigen energietoeslag mis te lopen, FNV start energiespreekuren

nieuws
Foto: Marta Posemuckel via Pixabay

De FNV start deze donderdag met speciale energiespreekuren om mensen te informeren over de energietoeslag en hen te helpen om zo’n toeslag aan te vragen.

Volgens de FNV is er veel onduidelijkheid over wie recht heeft op een energietoeslag. Daardoor dreigen duizenden mensen deze bijdrage van het Rijk mis te lopen. Ze komen zo onnodig in financiële problemen. Daarom begint de FNV met energiespreekuren. De eerste twee spreekuren zijn op donderdag 16 juni in Groningen.

Maureen van der Pligt van de FNV: ‘Werkenden met een laag inkomen, ouderen met alleen AOW of een klein pensioen of mensen met bijvoorbeeld een uitkering voor arbeidsongeschiktheid ontvangen de toeslag van 800 niet automatisch. Ze moeten deze zelf aanvragen bij de gemeente, maar weten vaak niet eens dat ze er recht op hebben.’ De FNV schat dat het misschien wel om 100 duizend mensen gaat. Mensen met een bijstandsuitkering ontvangen de toeslag wel automatisch.

De spreekuren zijn bedoeld voor iedereen die vragen heeft over de energietoeslag. Belangstellenden krijgen informatie over de voorwaarden om daar voor in aanmerking te komen. De eerste twee energiespreekuren in Groningen vinden plaats in het vakbondshuis van de FNV, Hereweg 120-6. De eerste sessie is van 16.00 uur tot 17.30 uur. De tweede van 19.00 uur tot 20.30 uur.