Advertentie
Categories: Nieuws

Veel animo voor garagesale in Thesinge: “We willen hier een jaarlijkse traditie van maken”

De garagesale die zaterdag werd gehouden in Thesinge is een succes geworden. De organisatie spreekt van een gezellige dag.

“Het is altijd een beetje spannend hoeveel mensen op de dag af gaan komen”, vertelt Janiene de Lange van de organisatie. “Als je verwacht dat er een lange file heeft gestaan op de toegangswegen naar Thesinge, dan moet ik je trouwens teleurstellen, maar we kijken wel terug op een erg leuke en geslaagde dag.” De garagesale begon zaterdagochtend om 10.00 uur. “In denk dat in totaal ongeveer twintig bewoners de deuren van hun garages en schuren hebben opengezet. De dag duurde tot 15.00 uur, en eigenlijk hebben we ook de hele dag aanloop gehad.”

“Sommige kopers zijn heel doelgericht”
Sommige verkopers hadden er ook veel werk van gemaakt. “Iedereen probeerde zijn beste beentje voor te zetten, maar sommige verkopers hadden er behoorlijk wat werk van gemaakt. De kopers kwamen uit het dorp en uit de directe omgeving. Sommige mensen zijn heel doelgericht op zoek naar bepaalde bepaalde producten. Ze zoeken bijvoorbeeld elpees, of PlayMobil-speelgoed. Andere mensen lopen wat rond, en die kopen dat wat hen wel leuk of interessant lijkt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: ingezonden

“Leuke gesprekjes”
Toch is het grootste doel van de dag niet om de garages leeg te krijgen. “Het is heel leuk om even met mensen in gesprek te zijn. Door de coronacrisis hebben we een aantal vreemde jaren achter ons liggen waarbij mensen wat meer op hun eigen eilandje zijn komen te zitten. Op deze dag breng je de mensen weer samen, ontstaan er leuke gesprekjes. Daarbij hadden we vandaag ook al het geluk met het prachtige weer. En verschillende mensen hadden er ook op ingespeeld door koffie en thee klaar te zetten. Warme drankjes brengen sowieso wel een gesprek op gang. En dat is ook het verschil met als je bijvoorbeeld kleding wilt gaan kopen in Stad. Dan ga je heel gericht op je doel af. Nu is er tijd om rond te neuzen, om met elkaar in gesprek te gaan. Omdat het vandaag een succes was, willen we ook proberen of we er een jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken.”

Muziekfeest
In Thesinge zal het ook komende uren nog gezellig zijn. “In het dorpshuis vindt vanavond een muziekfeest plaats. Ik heb begrepen dat dit inmiddels helemaal uitverkocht is, dus ik vermoed dat het wel eens laat zou kunnen worden. Thesinge bruist weer, en dat is heel mooi om te zien.”

Foto: ingezonden
Deel dit artikel:
Share
Published by
Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Waarschuwing voor dichte mist in provincie

Het KNMI waarschuwt in de nacht van dinsdag op woensdag voor dichte mist. Plaatselijk is…

6 uur ago

‘Woensdag bewolkt en regen, komende dagen zon maar ook buien’

Na een warme periode slaan we vanaf woensdag een andere weg in qua weer. De…

9 uur ago

Man gewond bij steekpartij in Aluminiumstraat

Bij een steekpartij in de Aluminiumstraat in de wijk Vinkhuizen is dinsdag aan het einde…

9 uur ago

Tien maanden cel geëist tegen man uit Zuidwolde die ernstig ongeval veroorzaakte in Stad

Tegen een man van 32 jaar uit Zuidwolde is dinsdag tien maanden celstraf en een…

10 uur ago

KEI-parade trekt door binnenstad: “Veel gezelligheid, veel vrolijkheid”

Met veel tam tam is dinsdagavond de KEI-parade door de binnenstad getrokken. Volgens verslaggeefster Anneloes…

10 uur ago

Ek Atletiek: Jorinde van Klinken vierde bij discuswerpen

Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek is dinsdagavond bij het EK Atletiek in München vierde…

11 uur ago
Advertentie