Twee meisjes vermist, politie start Burgernetactie

nieuws
Foto: Andries Oord

De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek naar twee meisjes. Een Burgernetactie is gestart waarmee deelnemers gevraagd worden uit te kijken naar de twee.

De Burgernetactie werd in het begin van de nacht gestart in de gemeente Smallingerland, maar werd even voor 02.00 uur uitgebreid naar Groningen. De twee zouden voor het laatst gezien zijn op de Stationsweg in Drachten, maar ook een locatie aan de Ulgersmaweg in Stad wordt genoemd. Het gaat om meisjes in de leeftijd van 12 en 14 jaar. Het ene meisje heeft lang donker haar en draagt een zwarte panty, een zwarte broek en een donkergekleurde North Face-jas. Het andere meisje heeft kaal/kort haar en draagt een grijze broek en een zwart shirt.

Mensen die iets gezien hebben, of weten waar de twee verblijven, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Update 02.50 uur:
De politie laat weten dat de meisjes nog niet gevonden zijn. Tips en informatie blijft welkom.