Categories: Nieuws

Tot en met weekend broeierig weer met kans op (onweers)bui

Tot en met zondagavond moet Groningen het stellen met wisselvallig en broeierig weer. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. De buien, vergezeld van onweer, trekken pas na het weekend helemaal weg uit onze regio.

De eerste (onweers)buien gaan vrijdagochtend vallen, voorspelt Kamphuis: “Aan het begin middag neemt de kans op neerslag af, maar later in de middag kan er wederom een regen- of onweersbui vallen. Verder schijnt nu en dan de zon en is het broeierig bij 23 graden. De veranderlijke wind is zwak of matig.”

Ook zaterdag is de kans op regen en onweer niet uit de lucht. “Dan is er een afwisseling van zon en bewolking”, vervolgt Kamphuis. “Er valt een verspreide bui met kans op een slag onweer en het wordt 24 of 25 graden. Nog altijd voelt het drukkend warm aan.” Zondag is het volgens Kamphuis rustiger boven Groningen, maar wel overwegend bewolkt: “Het wordt 22 graden en het blijft op de meeste plaatsen droog. In de avond en nacht weer kans op regen en een slag onweer.”

Na het weekend lopen de temperaturen weer langzaam op, besluit Kamphuis: “Maandag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog bij 23 graden. Vanaf dinsdag lopen de temperaturen verder op en woensdag en donderdag kan het weer ruim 25 graden worden. Woensdag wordt gevolgd door een depressie-aanval met koelere lucht en deze trend lijkt zich voorlopig voort te zetten.”

Tom Veenstra

Recent Posts

Weekend verloopt grotendeels droog en zacht

Het weer verloopt komend weekend grotendeels droog, met relatief milde temperaturen voor de tijd van…

21 minuten ago

Blamage FC Groningen tegen FC Den Bosch

FC Groningen heeft vrijdagavond in het eigen Euroborgstadion met 3-0 verloren van laagvlieger FC Den…

56 minuten ago

Komende maand zestien avonden gratis soep in Grand Theatre

In het Grand Theatre aan de Grote Markt is komende maand op zestien avonden gratis…

59 minuten ago

Concourslaan weer open onder ringwegviaduct

Fietsers en voetgangers kunnen sinds vrijdagmiddag aan de Concourslaan weer onder het viaduct van de…

2 uur ago

Gemeente tekent voor meer emancipatie en acceptatie lhbtiq-plussers

Wethouder Molema tekende vrijdagmiddag een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).…

3 uur ago

Kunstwerf genomineerd voor nationale renovatieprijs

De Kunstwerf, de culturele verzamelplek die net een jaar geleden werd geopend aan de Bloemstraat,…

3 uur ago