The Knickerbockers gedegradeerd; Lycurgus door in nacompetitie; exit Haren

sport
Foto Martijn Minnema: The Knickerbockers onderuit en gedegradeerd.

The Knickerbockers verloor vanmiddag op eigen terrein van Loppersum en is daarmee gedegradeerd. Lycurgus plaatste zich voor de finale om promotie naar de derde klasse. Haren kan promotie naar de vierde klasse vergeten na een nederlaag tegen SETA.

 


THE KNICKERBOCKERS-LOPPERSUM 0-2 (promotie/degradatie  2/3e klasse)
Voor the Knickerbockers wachtte bij winst dinsdag de derby tegen Be Quick 1887 (dat van FC Ommen won, klik hier) maar zover zal het niet komen. De studenten verloren thuis met 0-2 van derdeklasser Loppersum en zijn daarmee gedegradeerd naar de derde klasse. Loppersum scoorde kort voor en na rust, TKB wist daar niks tegenin te brengen.
Een week nadat de rivalen van Forward naar de (zondag) tweede klasse promoveerden zakken de Korenblauwe TKB Studenten dus naar de derde klasse, extra pijnlijk. In 2016 degradeerde The Knickerbockers ook naar de derde klasse, toen promoveerde het een seizoen later alweer. Voor de rest speelde TKB deze eeuw altijd minimaal tweede klasse en zelfs vier seizoenen eerste klasse.

RWF-LYCURGUS 3-3 Lycurgus wns (promotie/degradatie  3/4e klasse)
Lycurgus heeft zich geplaatst voor de finales (op neutraal terrein) voor promotie naar de derde klasse. In Frieschepalen werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen RWF. Verlenging bracht ook geen winnaar, daarna hield Lycurgus het hoofd koel bij de strafschoppenserie. Lycurgus treft nu het Friese Ropta Boys, de nummer 12 uit 3B.

SETA-HAREN 4-2 (promotie/degradatie  4/5e klasse)
Haren is vijfde klasser en dat blijft het na de nederlaag tegen SETA (uit 5F) nog minimaal één seizoen. In Musselkanaal ging Haren met 4-2 onderuit. Haren keek al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Kort na rust zorgde Stephan Wijma voor de 2-1, maar acht minuten later was het verschil alweer twee. Jeroen Buurke zette SETA op 3-1. Haren kwam vlot terug tot 3-2 maar twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen SETA op 4-2 kwam.

In de strijd om promotie naar de eerste klasse won Gorecht won met 10-1 van SV Marum, lees hier over die wedstrijd.

Deel dit artikel: