Categorieën: Nieuws

Suikermarkt: “De sfeer, het gevarieerde aanbod en de hangmattuin zijn redenen van het succes”

De Suikermarkt op het voormalige Suikerunieterrein, bij EM2, is de afgelopen twee dagen druk bezocht. Maartje van der Meulen van de organisatie spreekt van een succes.

Hoi Maartje! Berichten op sociale media laten zien dat veel mensen dit Pinksterweekend de weg naar jullie wisten te vinden …
“We hebben het vooral op zondag erg druk gehad. Vandaag was het overigens ook druk. Maar omdat er in de media was gewaarschuwd dat het wel eens slecht weer zou kunnen worden, merk je dat mensen daar hun plannen toch op aanpassen. Overigens viel het met dat slechte weer heel erg mee. We hebben wat buitjes gehad, maar dat heeft de pret absoluut niet mogen drukken.”

Hoe verklaar je het succes?
“Ik denk dat markten het sowieso goed doen. Lekker struinen, ergens rustig de tijd voor nemen in een ongedwongen sfeer. Ons voordeel is dat we op een hele mooie plek zitten. Het is een toffe locatie, die toch eigenlijk overal dichtbij is. Dat in combinatie met het aanbod van stands, foodtrucks en muziek, maakt het tot een succesverhaal, waarbij we ook zien dat het publiek heel gemêleerd is. Het is van jong tot oud dat naar ons toe komt.”

Ik heb je in het verleden wel eens horen spreken over een festivalsfeer?
“Klopt. Het is ook dat gevoel dat overheerst. De leuke en vrolijke standhouders, de vrolijke mensen, maar ook bijvoorbeeld een hangmattuin waar mensen konden relaxen, waar varkentjes en wat kippen rondscharrelden, de muziek van de dj’s, het lekkere eten en drinken bij de foodtrucks en wat het team van EM2 serveerde en kinderen die bijvoorbeeld konden blikgooien en zich konden laten schminken. Als ik rond loop dan heb ik echt die festival sfeer. Het ervaart heel prettig.”

Het klinkt als een dagje uit …
“Ja, maar dat is echt zo. Toevallig had ik het er vanavond met een vriendin over. Haar was opgevallen dat er heel veel mensen heel netjes bij liepen. Dat ze zich in hun mooiste kleding hadden gestoken om hier naar toe te gaan. Als je het hebt over de redenen van het succes, dan is het inderdaad een dagje weg zijn, leuke dingen bekijken en kopen, in een relaxte en ontspannen sfeer.”

Met ook een toenemend aantal Duitse bezoekers …
“Klopt. We hebben daar dit weekend op gelet en we zagen inderdaad flink wat auto’s met Duitse kentekens. Ik ga niet spreken over een massale stroom, maar je ziet wel een toename in het aantal Duitsers dat ons bezoekt. Dat wordt natuurlijk versterkt door het Pinkstermaandageffect. In Duitsland is dat echt een vrije dag, je kunt er geen klap doen omdat alles dicht is. En wij hopen dat dit zich natuurlijk door gaat zetten, dat ook bij toekomstige edities van de Suikermarkt, we nog meer oosterburen mogen verwelkomen.”

Het was voor het eerst dat jullie de Suikermarkt op twee dagen hielden. Wordt het een blijvertje?
“Het is ons heel goed bevallen. We hebben hele positieve geluiden gehoord. Of we volgend jaar met de Pinksteren weer op twee dagen gaan zitten, dat zal de toekomst uit moeten wijzen. We gaan dit evalueren, zoals dat zo mooi heet. Dus wie weet!”

De volgende Suikermarkt vindt plaats op zondag 3 juli.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Plannen Haderaplein Haren: 24 bomen worden gekapt, vier stuks herplant

Vanwege de geplande nieuwbouw aan het Raadhuisplein en het aangrenzende Haderaplein in Haren moeten daar…

48 minuten geleden

Onderzoek studentenkamers: Groningen in de middenmoot

Groningen staat op de achtste plaats in een onderzoek naar de beste studentenkamer in 18…

1 uur geleden

Zeven Harense kerken vullen ‘vakantietas’ voor kinderen van minimagezinnen

Zeven Harense kerken houden van 2 t/m 23 juni de Actie Vakantietas. Ze willen samen…

2 uur geleden

Onderdoorgang Paterswoldseweg krijgt definitieve vorm

Aanpak Ring Zuid werkt de komende maanden aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij…

3 uur geleden

Leerlingen Aquarijnschool lopen rondjes voor Beatrix Kinderziekenhuis

De leerlingen van basisschool Aquamarijn in Gravenburg lopen deze woensdag zoveel mogelijk rondjes om geld…

3 uur geleden

Nacompetitie: The Knickerbockers ronde verder, ON tegen Aalsmeer

The Knickerbockers heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de tweede…

6 uur geleden