Studenten Alfa-college winnen prijs tijdens WK waterstofrace

nieuws
Team Alfa racing 2 wint prijs voor beste promo. Foto: Alfa-college

Het studententeam van het Alfa-college heeft zaterdag op het wereldkampioenschap waterstofrace de prijs voor beste promo gewonnen. Het WK werd gehouden in Assen.

Aan het WK deden teams vanuit vijftien landen mee. Op hun scholen hebben de deelnemers de afgelopen periode gewerkt aan de realisatie van supersnelle waterstofauto’s. De race duurt zes uur. Tijdens de wedstrijd mag er gebruik worden gemaakt van 22 waterstofcellen en drie accu’s. In de Bonte Wever gaat de prijs voor het snelste team uiteindelijk naar het Amerikaanse team Oakwood Pink. De Groningers van team Alfa Racing 2 belanden qua snelheid niet op het podium, maar wonnen wel de prijs voor de beste promo. Het WK is onderdeel van het programma Horizon Hydrogen Grand Prix over waterstof, energie en duurzaamheid.

Na hun deelname aan het WK in Assen gaan de studenten Engineering van het Alfa-college naar Monaco om daar aanwezig te zijn bij de Energy Boat Challenge. Dit evenement wordt van 4 tot 9 juli gehouden, met als doel creativiteit voor de ingenieurs van morgen en de industrie te stimuleren om voorstuwingsmethoden te ontwikkelen die gebruik maken van schone energie.