Categorieën: Nieuws

Stadspartij: ‘Klagen bij overlast door evenementen moet weer telefonisch kunnen’

Mensen die last hebben van (geluids)overlast bij evenementen in Groningen moeten dit weer telefonisch kunnen melden bij de gemeente. Daarvoor pleit de Stadspartij 100% voor Groningen. Een digitaal formulier invullen is niet voor iedereen mogelijk, aldus raadslid Hans Moerkerk.

De oproep aan het gemeentebestuur volgt op klachten van bewoners uit de zuidwestelijke wijken en rond het Stadspark. Tot 1 juni konden Stadjers hun beklag over overlast bij evenementen nog telefonisch doen bij de gemeente. Daar maakte een aantal bewoners van de eerder genoemde wijken drie weken terug nog gebruik van, tijdens het Paradigm Festival.

Enige tijd daarna bleek dat de gemeente het telefoonnummer om klachten te melden was geschrapt door de gemeente. Dit nummer werd vervangen door een online klachtenformulier.

“Een online formulier is makkelijker vindbaar en handiger in te vullen”, vertelt Hans Moerkerk, raadslid voor de Stadspartij. “Prima, maar de optie om telefonisch te melden is juist vervallen. Telefonisch melden verlaagd de drempel om te melden en is ook goed te benutten door mensen met geen of weinig computervaardigheid of door laaggeletterden.”

De Stadspartij spoort het gemeentebestuur daarom aan om het melden van overlast door evenementen weer telefonisch mogelijk te maken.

“De optie om direct gehoord te worden en direct contact te hebben met de gemeente verlicht vaak de beleving van de overlast, bijvoorbeeld door gelijk informatie te krijgen over de duur van het evenement. Het beperken van de mogelijkheden om overlast te melden zal ten slotte het volume van meldingen doen dalen, terwijl er geen sprake is van minder overlast.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Westelijke ringweg komend weekend deels dicht

De westelijke ringweg (N370) is komend weekend deels dicht. De weg is vanaf vrijdagavond in…

44 minuten geleden

Dodenherdenking in Groningen wordt ‘anders dan andere jaren’ vanwege extra veiligheidsmaatregelen

De gemeente Groningen neemt dit jaar extra maatregelen om de dodenherdenking op 4 mei veilig…

1 uur geleden

Noordelijke ouderenzorg voelt zich nog steeds achteraan staan na Voorjaarsnota: ‘Kabinet de ouderenzorg als pinautomaat’

“Ondanks eerdere beloftes en bezweringsformules, laat het demissionaire kabinet de ouderenzorg in de kou staan.”…

2 uur geleden

Extra reistijd in meivakantie tussen Groningen en Zwolle door renovatie brug

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten van maandag 29 april tot en met woensdag 1…

3 uur geleden

Wat vindt Groningen van het Geheugenpaviljoen? Vul onze enquête in!

Het Geheugenpaviljoen is een stuk van de oude zuidelijke ringweg dat een kunstwerk en een…

4 uur geleden

OM wil Stadjer (30) zeker twee jaar in het cachot voor drugshandel

Twee jaar cel en nog ééns een jaar voorwaardelijk. Als het aan het OM ligt,…

4 uur geleden