Ring Zuid komende zomer zeven weken lang deels dicht

nieuws

De zuidelijke ringweg is komende zomer zeven weken lang in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Dat is nodig vanwege werkzaamheden door Aanpak Ring Zuid.

De noordbaan, voor het verkeer richting Europaplein, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor verkeer richting Hoogezand, is dicht van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Tijdens deze zeven weken wordt onder meer gewerkt aan het viaduct over de Europaweg, een nieuwe afrit vanaf de ringweg richting Europaweg, en wordt nieuw asfalt gelegd.

In diezelfde periode zijn de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid afgesloten, net als de afrit Groningen-Centrum (Brailleweg). Ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is dan helemaal dicht. Het verkeer kan gebruik maken van de op- en afritten bij de Laan Corpus den Hoorn of de Hereweg.

De A28 is tijdens de zomer twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Het gaat om de weekenden van vrijdagavond 8 juli t/m maandagochtend 11 juli, en van vrijdagavond 26 augustus t/m maandagochtend 29 augustus. Het verkeer wordt omgeleid.