Enorme hoeveelheid softdrugs en cash in auto op ringweg; vier verdachten aangehouden

nieuws
Foto via de Instagram-pagina van het Team Verkeer van de Politie Noord-Nederland

Agenten hebben donderdagmiddag een zeer grote hoeveelheid softdrugs gevonden in een personenauto in Stad. De bestuurder van de auto en zijn drie passagiers werden aangehouden.

Agenten van het Verkeersteam van de Noord-Nederlandse politie en het basisteam Groningen-Noord kwamen het voertuig toevallig tegen tijdens een surveillance op de ringweg. Het kenteken wees uit dat de APK van de auto was verlopen en dat het rijbewijs van de eigenaar van de auto in beslag was genomen.

Tijdens de staandehouding roken agenten een sterke hennepgeur in de auto. Tijdens een doorzoeking van het voertuig werd een grote hoeveelheid softdrugs en cash geld gevonden. De bestuurder en drie inzittenden werden daarop aangehouden op verdenking van de handel, het vervoer en het bezitten van grote hoeveelheid softdrugs.

Agenten vermoeden daarnaast dat de bestuurder ook onder invloed van drugs was tijdens de rit. De man weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Hoewel de bestuurder niet mocht rijden, had hij zijn rijbewijs nog wel op zak. Agenten namen het rijbewijs daarom in beslag en legden de man ook een vordering op voor een rijvaardigheidsonderzoek.

Deel dit artikel: