Personeel Gasunie rent apenrots op en haalt 20.000 euro op voor kansarme Groningse jongeren

nieuws
Foto via GasUnie

Ruim honderd medewerkers van de Gasunie in Groningen renden donderdagmiddag via de 382 trappen naar de top van de ‘apenrots’, het hoofdkantoor van de gastransporteur aan de Concourslaan. Met de actie Move to the Top werd ruim 20.000 euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

De medewerkers renden, in teams van zes personen, in estafettevorm omhoog in het 382 treden tellende trappenhuis van het Gasunie-gebouw. Andere medewerkers stonden op iedere verdieping langs de kant om hun collega’s aan te moedigen.

Aan het einde van de middag werd bekend wat het zweet van de medewerkers had opgeleverd. Gasunie-ceo Han Fennema overhandigde een cheque van 20.000 euro aan bestuurslid Rob de Waard van het Jeugdfonds. Met het geld worden kinderen uit armere gezinnen ondersteun op het gebied van sport en cultuur. Zo wordt bijvoorbeeld de contributie van de sportclub betaald of wordt er bijgedragen aan muziek- of danslessen.

Deel dit artikel: