Oranje volleybaldames oefenen begin september twee keer tegen Japan in MartiniPlaza

sport
Foto via Amysoft Lycurgus

Na vijf jaar afwezigheid doet het Nederlandse Damesvolleybalteam Groningen weer eens aan. Begin september wordt er, in een tweeluik tegen de huidige nummer 1 van de Volleyball Nations League (VNL) Japan, geoefend voor het WK in MartiniPlaza.

Amysoft Lycurgus, de organisator achter de oefenwedstrijden, noemt de wedstrijden tegen Japan een mooie gelegenheid om het Harense volleybaltalent Jolien Knollema (sinds vorige zomer spelend voor Il Bisonte Firenze in Italië) aan het werk te zien en aan te moedigen. De 19-jarige Knollema maakte onlangs ook haar debuut voor Oranje en krijgt hoogstwaarschijnlijk speeltijd tijdens de oefenwedstrijden.

Zaterdag 3 september vindt de eerste wedstrijd plaats in MartiniPlaza en de dag erna treden de Oranjedames opnieuw om 17.00 uur aan tegen Japan.