Nacompetitie: Promotie Gorecht, Be Quick, Lycurgus. Glimmen degradeert

Foto Andor Heij

Gorecht, Be Quick 1887 en Lycurgus wonnen zaterdagmiddag de finale van de nacompetitie en spelen volgend seizoen een stap hoger. Glimmen redde het niet en degradeerde.

Gorecht is na drie seizoenen weer eersteklasser. De ploeg van trainer Hans van der Ploeg bekroonde een goed seizoen met promotie via de nacompetitie. In Beilen werd FC Meppel zaterdag met 3-1 verslagen. In een open eerste helft met aardig wat kansen over en weer kwam Gorecht al na vijf minuten op voorsprong via Sven Hazewinkel. FC Meppel kwam na een kwartier fraai op gelijke hoogte via Hugo Bisschop. Na rust waren er minder mogelijkheden, maar Gorecht ging er als beste mee om. Na een vrije trap van Hazewinkel maakte Rein Weremeus Buning er na 68 minuten 2-1 van. In de slotfase besliste Bart Steenbergen de wedstrijd. FC Meppel bleef door de nederlaag tweedeklasser.

Gorecht streed in de reguliere competitie tot de laatste dag mee om het kampioenschap in 2J. De ploeg uit Haren eindigde als tweede met hetzelfde puntenaantal als kampioen DZOH, dat een beter doelsaldo had. Beide ploegen hadden een straatlengte voorsprong op de rest.

Be Quick 1887 won in het Drentse Zuidwolde met 3-0 van FC Klazienaveen. Daardoor promoveerde de zaterdagtak van de Groningers naar de tweede klasse. Dat moet volgend seizoen wel met een vrijwel nieuw elftal gebeuren. Er gaan veel spelers weg. Zo gaan er zes naar Groen Geel om uiteenlopende redenen. Ook stoppen vier spelers waaronder routinier Willem Lanjouw die bij zijn afscheid in Zuidwolde deed wat hij zo vaak deed in zijn carrière: scoren. De 39-jarige Lanjouw wordt trainer van Drachtster Boys. Lanjouw opende voor rust de score. In de 68′ minuut werd het via Ruben Kiers 2-0 en in blessuretijd zorgde Aron Strengholt via een strafschop voor de 3-0.

Lycurgus promoveerde naar de derde klasse. In de finale van de nacompetitie werd in Drachten met 2-0 afgerekend met Ropta Boys uit Oosternijkerk. Ropta Boys degradeert naar de vierde klasse.

Glimmen verloor in Roden met 6-1 van ONR. Glimmen degradeert daardoor naar de vierde klasse. ONR promoveert naar de derde klasse.