Meeste werkenden in Meerstad, minste in Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen

nieuws
Luchtfoto Meerstad - Foto: Koos Boertjens

De wijk Meerstad is de plek in Groningen waar de meeste mensen tussen de 15 tot 75 jaar vorig jaar werk hadden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen waren de grotere wijken in de gemeente waar relatief veel mensen geen werk hebben.

Op kleinere schaal was Meeroevers de wijk in de gemeente met de meeste werkenden. Daar nam 91 procent van de inwoners tussen de 15 tot 75 jaar deel aan het arbeidsproces. Op plek twee en drie staan Tersluis en Meerstad. Het Stationsgebied (30 procent), het Suikerterrein (26 procent) en de Peizerweg bungelen onderaan de lijst.

In de zuidelijke dorpen binnen de gemeentegrenzen (Glimmen, Onnen en Noordlaren) waren de meeste mensen werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ook in het buitengebied van Haren wonen veel ZZP’ers, net als in de Villabuurt en Noorderhogebrug. In Tersluis, rond de Friesestraatweg en in het zuiden van Hoogkerk waren de werkenden veelal in loondienst.