“Maandag toenemende bewolking met in de middag buien, woensdag en donderdag zeer warm”

nieuws
Foto: Robert van der Veen

Het belooft aanstaande woensdag en donderdag zeer warm te worden, waarbij de warmte afgestraft wordt met onweersbuien. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandagochtend is er af en toe zon, al is er ook kans op een licht buitje”, vertelt Kamphuis. “Later neemt de bewolking toe en in de middag valt er zo nu en dan buiige regen. Het wordt 20 graden bij een zwakke of matige westelijke wind, windkracht 2 of 3. In de avond is het droog en klaart het wat op. In de nacht van maandag op dinsdag liggen de minimumtemperaturen rond de 12 graden. Dinsdag is er geregeld zon maar drijft er ook lage bewolking over. Het blijft droog en het wordt 23 graden.”

Onweersbui
“Woensdag wordt het met 26 of 27 graden zeer warm. Er is veel zon met in de middag een paar wolken. Het lijkt droog te blijven bij weinig wind uit verschillende richtingen. Donderdag wordt het opnieuw zeer warm met aanvankelijk veel zon, en 27 of 28 graden als maximumtemperatuur. Later op de dag gevolgd door een onweersbui. Vrijdag is het met 22 of 23 graden minder warm, en is het meest droog en wisselend bewolkt weer.”

“In het weekend oplopende temperaturen”
“Kijken we naar het weekend dan ziet dat er rustig, zonnig en warm uit. Zaterdag wordt het 23 tot 25 graden, en zondag wellicht temperaturen oplopend tot iets boven de 25 graden. Er wordt droge lucht aangevoerd, de warmte is relatief goed te hanteren en in de nachten koelt het behoorlijk af naar 11 tot 13 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: