Kleine achterstand Donar na eerste finaleduel

Donar-speler Leon Williams (met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft de eerste wedstrijd van de BNXT play-offfinale tegen ZZ Leiden verloren. In MartiniPlaza werd het donderdagavond voor 3600 toeschouwers 72-75.

Beide ploegen maakten er een spannende wedstrijd van. De verschillen in het eerste kwart waren klein, maar kort voor het einde van het kwart sloegen de Groningers een klein gaatje: 21-14. In het tweede kwart kwam Donar een paar keer op een voorsprong van 10 punten, maar in de laatste paar minuten voor rust had Donar een slechtere fase, waardoor de Leidenaren dichterbij konden komen. Bij rust was de stand 39-34.

Na rust liep de thuisploeg eerst uit naar 48-41, maar vervolgens zette Leiden een inhaalrace in, die halverwege het derde kwart werd omgezet in een 50-51 voorsprong. Aan het eind van het kwart was die voorsprong nog wat groter: 59-64. In het laatste kwart lukte het Donar niet om de wedstrijd te winnen.

Topscorer bij Donar was Leon Williams met 15 punten. Bij ZZ Leiden was Arunas Mikalauskas topscorer met 19 punten.

De returnwedstrijd in Leiden is komende zaterdag om 20.00 uur. Donar moet dan met minimaal 4 punten verschil winnen om de eerste winnaar te worden van de BNXT play-offs.