Keti Koti wordt gevierd met filmmarathon bij Forum Groningen

nieuws
Foto: Rick van der Velde

In Groningen wordt komende vrijdag Keti Koti gevierd. In de binnenstad zijn er diverse activiteiten waarbij er in Forum Groningen een heuse filmmarathon wordt georganiseerd.

De filmmarathon begint om 12.00 en duurt tot middernacht. In totaal worden er zes films en documentaires vertoond die aangedragen zijn door de volgers van het Instagram-account @bitterzoeterfgoed. Onder andere de films ‘Lief Indië’, ‘Shabu’ en ‘BlacKkKlansman’ zijn te zien. De films zijn gratis te bezoeken, wel is reservering noodzakelijk.

Keti Koti is een van oorsprong Surinaamse feestdag. Jaarlijks wordt op 1 juli de afschaffing van de slavernij gevierd. De naam ‘Keti Koti’ stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken. Behalve in Forum Groningen wordt er vrijdag ook op andere plekken stilgestaan bij de feestdag. Zo is er muziek, spoken word, lezingen, tentoonstellingen en een culinaire markt.