Gerenoveerde deel Sontplein officieel geopend

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Wethouder Berndt Benjamins verrichte vrijdagmiddag de officiële openingshandeling van het gerenoveerde deel van het Winkelpark Sontplein.

De renovatie vond de afgelopen drie jaar plaats in het zogenaamde ‘GDV-deel’ van het winkelcomplex.  Volgens beheerder Wiebe Kooiker van Retailpark Sontplein staat dit deel van het winkelgebied er na de renovatie weer mooi en strak bij’.

Ook zijn de winkels nu klaar voor de toekomst. Naast een renovatie liggen er nu ook zo’n vierduizend zonnepanelen op het dak van de oudere winkels, waarmee nagenoeg het gehele stroomverbruik gecompenseerd wordt. Volgens Kooiker zijn deze winkels daarmee bijna energieneutraal, want geen van de winkels heeft een gasaansluiting.

Ook beddenzaak Beter Bed had een feestje te vieren op het Sontplein. De slaapwinkel kon vanwege corona niet stil staan bij de ingebruikname van de zogenaamde Slaap Experience in de zaak. De opening van de gerenoveerde winkels was daarvoor een goede gelegenheid en ook hier kwam wethouder Benjamins langs om een lintje door te knippen.