Categorieën: Nieuws

Gemeente geeft niets om meetapparaat: “De draden liggen al zeven maanden over de weg”

In buurtschap De Poffert ligt op de doorgaande weg al zeven maanden een meetapparaat geïnstalleerd. Het apparaat ophalen en de gegevens uitlezen lijkt echter een brug te ver.

“In de herfst van vorig jaar is het door de gemeente geïnstalleerd”, vertellen buurtbewoners Pieter Wijma en Kees de Bock. “Het zijn van die rubberen kabels die over de weg liggen. Inmiddels is één van de kabels ook kapot.” Het betreft een systeem waarmee geteld kan worden hoeveel voertuigen er overheen rijden, waarmee bepaald kan worden hoe intensief het verkeer op een bepaalde weg is.

“Je zou zeggen dat er wel iemand nieuwsgierig is naar de resultaten”
“We hebben melding gemaakt bij het klantencontactcentrum van de gemeente. Daar zit een medewerker die heel netjes de meldingen in ontvangst neemt en ons ook keurig op de hoogte houdt over wat hij doet, maar er gebeurt niks. Het lijkt er op dat ze het allemaal niet zo veel kan interesseren. En dat is gek. Want het meetapparaat is er indertijd met een bepaald doel neergelegd. Je zou dan zeggen, dat er vast wel iemand is binnen de gemeentelijke organisatie die nieuwsgierig is naar de resultaten van de meting. Nou, klaarblijkelijk niet dus.”

Bijna negentig procent van het verkeer rijdt te snel
In De Poffert, dat deels in de gemeente Groningen en deels in de gemeente Westerkwartier ligt, klaagt men al jaren over een onveilige verkeerssituatie. Doorgaand verkeer rijdt te snel. “Die problemen spelen nog steeds. Aan de kant van het Westerkwartier zijn door de gemeente borden geplaatst die bestuurders wijzen op de maximumsnelheid. Aan de Groningen-kant is niets gebeurd. Terwijl het verkeer hier nog altijd te snel rijdt. Dat weten we omdat we niet zo heel lang geleden hier een onafhankelijke meting hebben laten uitvoeren. Op verschillende tijdstippen zijn metingen gehouden, waaruit blijkt dat 89% van het verkeer te snel rijdt. In bepaalde gevallen hebben we het over snelheden van boven de 100 kilometer per uur. Dan zit je richting het invorderen van het rijbewijs.”

De bewoners hopen dat het meetapparaat snel wordt weggehaald. En ook dat er gekeken wordt naar de verkeerssituatie in het buurtschap.

In 2019 stelde de fractie van de SP vragen over de te snelle auto’s in De Poffert

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Nieuw project legt de recente geschiedenis gaswinning vast

In Ooggetuigen van de Gaswinning worden de komende twee jaar minimaal honderd interviews afgenomen met…

17 minuten geleden

Werkzaamheden kade Borgsloot bij Meerstad gestart

De werkzaamheden aan kade van de Borgsloot langs de Hoofdweg bij Meerstad zijn begonnen. (meer…)

24 minuten geleden

Russische hackers achter cyberaanval op website provincie Groningen

De cyberaanval die maandag de website van de provincie Groningen plat legde is opgeëist door…

2 uur geleden

Jubileumeditie bloemenjaarmarkt onder zonnige omstandigheden afgetrapt

De bloemenjaarmarkt wordt vandaag (Goede Vrijdag) voor de veertigste keer georganiseerd.  Meer dan honderd marktkooplieden…

2 uur geleden

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist…

12 uur geleden

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn…

15 uur geleden