Categorieën: Sport

Geen titel Gorecht, nacompetitie TKB, Amicitia VMC redt vege lijf

In de laatste ronde van de reguliere competitie greep Gorecht naast de titel in de tweede klasse J zaterdag. The Knickerbockers werd veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie en ontsprong Amicitia in 4C juist die dans.

Gorecht deed wat het moest doen in 2J, winnen in en tegen Gramsbergen met 4-2. Maar omdat concurrent DZOH met 2-0 won van Elim gaat de titel naar Emmen. Gorecht speelt zaterdag 11 juni (15.00 uur) thuis in de nacompetitie tegen Marum. Sven Hazewinkel, Nick Janzen en Tom Traas scoorden voor Gorecht. Een speler van Gramsbergen schoot in eigen doel en maakte zo de vierde.

The Knickerbockers won in en tegen Bedum met 1-0 door een doelpunt van Wessel van Amerongen. Dat mocht niet baten, want concurrent Oosterwolde won ook, zodat The Knickerbockers nacompetitie tegen degradatie speelt. De studenten hadden de nodige mazzel in Bedum. Diverse keren trof Bedum de lat en de paal en ook een strafschop ging er niet in.

In 3C hadden Helpman en Groen Geel nog kans op nacompetitie voor promotie. Maar doordat Noordwolde met 2-1 van Loppersum won, pakte Noordwolde de derde periode en Loppersum de vervangende periode.

Kampioen Velocitas won bij Groen Geel met 6-3. Be Quick was al verzekerd van nacompetitie voor promotie en won met 8-2 van het al gedegradeerde Stadspark. Glimmen speelt nacompetitie tegen degradatie en verloor met 3-0 van Holwierde. Helpman won met 5-1 van Aduard. HFC’15- Zuidlaren werd 1-3 en Grijpskerk – Omlandia 5-1.

In 4C redde Amicitia VMC het vege lijf door in Oldehove met 3-1 te winnen van hekkensluiter OKVC. Omdat Rood Zwart Baflo niet verder kwam dan 1-1 bij Mamio speelt Baflo met FC LEO nacompetitie tegen degradatie. Lycurgus speelde met 1-1 gelijk tegen SIOS en pakte de vierde plek en daarmee nacompetitie voor promotie.

Enorme nederlaag VVG

In de eerste klasse E speelden de Groninger ploegen nergens meer om. Opvallend was wel de enorme nederlaag van VV Groningen bij Leeuwarder Zwaluwen: 9-1. PKC’83 verloor thuis met 2-0 van Balk en Oranje Nassau hield in Oostwold Pelikaan S op 3-3. ON werd zevende, PKC negende en VVG elfde.

In 5D won kampioen VVK met 5-2 van Beilen. Haren speelt nacompetitie ondanks de 4-1 nederlaag tegen Westerkwartier. De laatste wedstrijd van Groninger Boys in de zaterdagcompetitie eindigde in een deceptie, want er werd met 5-0 verloren van Blauw Geel’15. Er was dus ook geen doelpunt voor Freddy de Grooth, die ook nog eens met twee keer geel van het veld werd gestuurd. De doelpuntenmachine wordt volgend seizoen trainer van Groninger Boys zondag.

Update programma nacompetitie zaterdag:

Gorecht- Marum
The Knickerbockers – Loppersum
Be Quick 1887 – FC Ommen
RWF – Lycurgus
SETA – Haren
De winnaars gaan naar de tweede ronde.

Glimmen is de eerste ronde vrij en gaat direct naar de finale.

 

Andor Heij

Recente berichten

Geluidshinder komend weekend bij werkzaamheden Vrijheidsplein

Er vinden komend weekend werkzaamheden plaats er hoogte van het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde Stadspark/Corpus…

9 minuten geleden

Politie zoekt getuigen zware mishandeling bij het Jaagpad

Een man is afgelopen 12 april van zijn fiets getrapt ter hoogte van het Jaagpad,…

49 minuten geleden

Voorbijgangers beschoten vanuit rijdende auto

Diverse mensen zijn woensdagavond vanuit een voorbij rijdende auto beschoten met een balletjespistool. Dat meldt…

2 uur geleden

Slachtoffer schietincident Vismarkt is man uit Sappemeer

De man die woensdagavond gewond raakte bij schietincident op de Vismarkt is een 23-jarige inwoner…

4 uur geleden

Nederland en België beginnen gezamenlijke volleybalcompetitie

Nederland en België slaan de handen ineen met een gezamenlijke volleybalcompetitie. Dat meldt de NOS.…

6 uur geleden

Groningen landelijk op vijfde plaats met fietsendiefstallen

De gemeente Groningen staat landelijk gezien op de vijfde plaats als het gaat om fietsendiefstallen.…

7 uur geleden