Geen BNXT-beker voor Donar

Het is Donar zaterdagavond in Leiden niet gelukt om de BNXT play-offs te winnen. De Groninger basketballers begonnen goed tegen ZZ Leiden, maar hadden een dramatisch slecht laatste kwart: 71-70.

Donar moest in de wedstrijd een achterstand van 3 punten goedmaken na de verloren wedstrijd in MartiniPlaza. Na een trage start boog de ploeg een 4-0 achterstand om in een 4-18 voorsprong, en ZZ Leiden kwam er in deze periode niet aan te pas. Het kwart eindigde met een snoeiharde dunk van Willem Brandwijk in 6-20. In het tweede kwart speelde Donar lange tijd niet goed, maar driepunters van Marquis Addison en Amanze Egekeze zorgden ervoor dat Leiden niet te dichtbij kwam. Bij rust was Donar 2 punten uitgelopen ten opzichte van het eerste kwart: 19-35.

In het derde kwart lukte het de Groningers maar niet om aanvallen goed uit te spelen. Dankzij driepunters van Austin Luke, Leon Williams en opnieuw Austin Luke (in de buzzer) bleef het verschil nog ruim genoeg: 41-54. In het laatste kwart stortte de ploeg van coach Matthew Otten helemaal in. In 3,5 minuut was er een 17-0 run, waardoor het 58-54 werd, en ook daarna wist Donar lange tijd alleen via vrije worpen in het spoor te blijven. Het zat er niet meer in voor Donar, dat het kwart met 30-16 verloor.

Topscorer bij Donar was Marquis Addison met 13 punten. Bij ZZ Leiden was Worthy de Jong topscorer met 18 punten.

En zo eindigt het seizoen van Donar, dat van de vier te winnen prijzen alleen de nationale beker heeft gewonnen.