Categorieën: Sport

Dennis van der Ree wordt assistent van Frank Wormuth bij FC Groningen

Dennis van der Ree wordt, naast Alfons Arts en keeperstrainer Harmen Kuperus, de derde assistent van hoofdtrainer Frank Wormuth bij FC Groningen. De 43-jarige Rotterdammer zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Groningse club.

Van der Ree komt over naar FC Groningen als opvolger van Adrie Poldervaart, wiens contract niet werd verlengd. Poldervaart maakte daarom de overstap naar De Graafschap, waar hij hoofdtrainer werd.

De Rotterdammer Van der Ree doorliep zijn jeugdopleiding als speler bij deze club, maar debuteerde uiteindelijk in het betaalde voetbal namens FC Utrecht. De verdediger speelde vervolgens ruim tweehonderd wedstrijd in het betaalde voetbal, onder meer voor NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. Van der Ree koos na zijn loopbaan als speler voor het trainersvak. Van der Ree was bijna vijf jaar trainer van de beloften van Cambuur en assistent-trainer voor de hoofdmacht van de club uit de Friese hoofdstad. Daarna vertrok de Rotterdammer naar FC Twente voor een assistentenrol bij FC Twente. Begin vorig jaar keerde Van der Ree terug naar Feyenoord als assistent-trainer.

“Dennis heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring als trainer en heeft bovendien ook al het UEFA Pro-diploma”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Dennis heeft naast de trainerservaring op het veld als pré dat hij ook affiniteit heeft met videoanalyse, de rol die hij afgelopen seizoen bij Feyenoord vertolkte. Wij denken dat videoanalyse steeds belangrijker wordt bij de individuele ontwikkeling van spelers. Hoewel Dennis de mogelijkheid had zijn contract bij Feyenoord te verlengen, heeft hij na gesprekken met ons toch voor een toekomst bij FC Groningen gekozen. Daar zijn wij hartstikke blij mee en wij wensen Dennis dan ook alle succes bij onze club.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst op…

12 minuten geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

2 uur geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

2 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

3 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

3 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

13 uur geleden