Categorieën: Nieuws

Danny Buijs gaat aan de slag als trainer bij KV Mechelen

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Danny Buijs wordt de nieuwe trainer van KV Mechelen. De afgelopen vier seizoenen was Buijs de trainer bij FC Groningen.

Buijs heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend. “Ik ben super blij”, laat Buijs weten. “Ik wil mijn steentje bijdragen om KV Mechelen verder uit te bouwen.” Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen, opgericht in 1904, is actief op het hoogste niveau in België. De club eindigde dit seizoen met 52 punten op de zevende plaats. In de nacompetitie wist de club zich niet te plaatsen voor de Conference League.

“Zowel Groningen als Mechelen zijn stabiele middenmoters met ambitie”
Onafhankelijk voetbalwatcher Yannick Martin die de Belgische voetbalcompetitie op de voet volgt: “In België kennen we Danny Buijs niet helemaal, maar de man heeft bij Groningen best prima werk geleverd. Alleen dit seizoen was een puinhoop. In Mechelen komt hij anderzijds wel in een ploeg terecht die wat gelijkt op Groningen. Het is een stabiele middenmoter met ambitie, maar dat komt er niet altijd uit. Zo is Mechelen ook. Het schurkt tegen de Europese tickets aan, maar het is altijd net niet. Het is hopen dat Buijs dat beetje extra grinta kan overbrengen, al zal hij het sowieso niet gemakkelijk hebben om de schoenen van voorganger Wouter Vrancken te vullen, die hier via de grote poort vertrok. Misschien is het zelfs een ondankbare taak om Vrancken op te volgen.”

“De laatste Nederlandse coach liet Mechelen degraderen”
Martin denkt ook dat Groningen en Mechelen een bepaalde band hebben: “De voorbije tientallen jaren gingen er heel wat spelers over en weer. Denk maar aan Erwin Koeman en René Eijkelkamp in de jaren tachtig en negentig, of de Denen Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen, beiden in 2012. Aan de andere kant vertrokken ook al Jonas Ivens en niet heel lang geleden Ahmed El Messaoudi naar het Noorden. Buijs zal wel een gevoel van thuiskomen krijgen in Mechelen met deze supporters, maar weet wel dat er gepresteerd moet worden, want de laatste Nederlandse coach liet Mechelen nog degraderen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist…

10 uur geleden

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn…

12 uur geleden

File door kop-staartbotsing op A7 nabij Westpoort

Donderdagmiddag zijn twee auto's op elkaar gebotst op de A7 in de buurt van Westpoort.…

15 uur geleden

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini…

16 uur geleden

Teleurstelling over laten staan van geheugenpaviljoen

Een groep bewoners uit de Oosterpoortwijk is teleurgesteld dat de gemeente het zogeheten geheugenpaviljoen toch…

16 uur geleden

FC Groningen fris laatste wedstrijden in: “Ze stonden maandag alweer te springen”

Een feestje bij FC Groningen, dat is waar de club en supporters op hopen aan…

18 uur geleden