Boeren rijden met zestig trekkers op A7 bij Westpoort: “Langzaamaanactie”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Boeren zijn maandagavond opnieuw met trekkers de A7 opgereden. De actie begon rond 21.00 uur bij Westpoort, bij Hoogkerk.

“Het gaat om rond de zestig trekkers die aan de actie mee doen”, meldt een bron aan OOG Tv. “Ze rijden met ongeveer vijftien kilometer per uur over de A7 in de richting van Drachten. Het is een langzaamaanactie over meerdere rijbanen.” Voor deze weg is gekozen omdat de snelweg naast een natuurgebied ligt. Bij Boerakker werd korte tijd de weg volledig geblokkeerd.

Vluchtstrook
Rijkswaterstaat is bij de actie aanwezig. “Sommige automobilisten zijn er helemaal klaar mee en halen via de vluchtstrook de stoet in. Rijkswaterstaat probeert dit te voorkomen omdat het voor gevaarlijke situaties zorgt. Op diverse viaducten hebben zich sympathisanten verzameld die de boeren toejuichen.” De actie zorgt voor een lange file.

Protest
Sinds het middaguur wordt er op diverse locaties in het land geprotesteerd door boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Eerder op de dag werd de A7 al enige tijd geblokkeerd. Bij Engelbert vindt een publieksvriendelijke actie plaats waarbij er een groot LED-scherm op een viaduct staat opgesteld.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: ingezonden
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: