Aspirant-Vindicaters moeten dit jaar ‘Bohemian Rhapsody’ zingen en 18 kilometer afleggen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Wie komend studiejaar lid wil worden van studentenvereniging Vindicat, komt er niet vanaf met een uitgebreid inschrijfformulier. Aspirant-leden moeten, naast een motivatiebrief en een IVA-certificaat, ook hun eigen versie van ‘Bohemian Rhapsody’ meesturen en bewijzen dat ze achttien kilometer hard kunnen lopen of fietsen.

Met de ludieke inschrijfvoorwaarden wil de studentenvereniging het kaf van het koren scheiden binnen de grote groep aspirant-leden die zich ook dit jaar waarschijnlijk weer aan gaan melden bij Vindicat. “In voorgaande jaren zagen we een steeds groter aantal aanmeldingen voor het nieuwe studiejaar”, vertelt Senatus Rectrix Sanne Veken van Vindicat. “We hebben meerdere van dit soort voorwaarden opgenomen bij de inschrijving, zodat we kunnen zien wie echt graag lid wil worden.”

Motivatie laten zien

Volgens Veken is met name achttien kilometer fietsen of hardlopen zo’n methode: “We proberen de aspirant-leden iets te laten doen wat niet heel vervelend is, maar wel laat zien dat ze gemotiveerd zijn om lid te worden.” Het meesturen van een video, waarin de aanmelder een eigen versie van Queens ‘Bohemian Rhapsody’ zingt, is volgens Veken meer bedoeld als ludieke actie: “We laten ze gewoon iets grappigs doen.”