Categorieën: Sport

Amateurvoetbal: Nog kampioenskansen Gorecht, Forward en Engelbert

Dit weekeinde is de laatste reguliere speelronde in het amateurvoetbal. Daarna volgen de nacompetities voor promotie en degradatie. Diverse clubs uit Groningen komen hiervoor nog in aanmerking.

In de eerste klasse E op zaterdag spelen de Groninger ploegen nergens meer om. Oranje Nassau, PKC’83 en VV Groningen zijn dus ook komend seizoen actief in 1E.

In 2J zaterdag kan Gorecht nog kampioen worden en promoveren, maar heeft dat niet in eigen hand. DZOH uit Emmen moet dan punten verspelen. Zo niet speelt Gorecht nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Onderin kan The Knickerbockers alleen nacompetitie tegen degradatie ontlopen als er gewonnen wordt van Bedum en SV Oosterwolde punten laat liggen tegen hekkensluiter NEC Delfzijl.

In 3C is Velocitas al kampioen en speelt Be Quick 1887 nacompetitie voor promotie. Mocht Loppersum in de laatste competitieronde winnen van Noordwolde, dan zijn er nog mogelijkheden voor Helpman en Groen Geel om de vierde plek te pakken en nacompetitie voor promotie te spelen. Stadspark degradeerde afgelopen dinsdag door een 6-0 nederlaag tegen Holwierde. Glimmen speelt nacompetitie tegen degradatie.

In 4C staat Amicitia VMC op nacompetitieplek tegen degradatie en heeft het ontlopen daarvan niet in eigen hand. De Groningers spelen in Oldehove tegen hekkensluiter OKVC en moeten hopen dat één van de concurrenten, De Heracliden of Rood Zwart Baflo, punten verspeelt.

In 5D is VVK al kampioen en is Haren verzekerd van nacompetitie voor promotie. Onderin spelen Groninger Boys en Blauw Geel ’15 nergens meer om, maar het is wel de laatste wedstrijd van doelpuntenmachine Freddy de Grooth bij Groninger Boys. Hij wordt volgend seizoen trainer bij zondag 1. De zaterdagtak verdwijnt uit de standaardcompetitie.

In de hoofdklasse op zondag moet Be Quick 1887 op pinkstermaandag thuis winnen van Emmen en hopen dat SJC verliest. Als dat gebeurt speelt Be Quick nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

In 1F speelt GRC nergens meer om en is het zeker dat SC Stadspark nacompetitie tegen degradatie speelt.

In 2L is GVAV al een tijdje kampioen. Gruno speelt nacompetitie tegen degradatie en dat geldt ook voor FC Lewenborg. Lewenborg kan concurrent Peize nog achterhalen, maar een 40-0 overwinning op Stadskanaal is een beetje te veel gevraagd.

In 3B gaat het kampioenschap tussen Forward en Actief. Forward moet in een rechtstreekse confrontatie in Eelde-Paterswolde winnen, anders is Actief kampioen. Onderin is Groninger Boys uitgespeeld. Twee club kunnen Groninger Boys bij winst nog passeren en dat zou nacompetitie tegen degradatie betekenen.

In 4C is Engelbert al verzekerd van promotie naar de derde klasse, maar is in de thuiswedstrijd tegen FVV bij winst verzekerd van het kampioenschap. Alleen in de vierde klasse promoveren de bovenste twee rechtstreeks. In de overige klassen alleen de kampioen.

Alle wedstrijden in het zondagvoetbal worden op pinkstermaandag gespeeld.

Andor Heij

Recente berichten

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

18 minuten geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

38 minuten geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

2 uur geleden

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

3 uur geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

4 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

6 uur geleden