Zondag geen treinen van en naar Hoofdstation; tot drie kwartier extra reistijd voor passagiers

nieuws
Foto: Qbuzz

Vanwege grote werkzaamheden op het Hoofdstation voor het project Groningen Spoorzone rijden er komende zondag (29 mei) geen treinen van en naar het Hoofdstation.

Vervoerders Arriva en NS zetten bussen in tussen het Hoofdstation en station Europapark, de Eemshaven, Zuidhorn en Delfzijl. Daardoor moeten reizigers volgens Groningen Bereikbaar rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot drie kwartier. Ook kunnen de vervoerders bestaande aansluitingen niet garanderen.

Deze week vinden verschillende grote werkzaamheden plaats op het Hoofdstation. De sporen 7 en 8 verhuizen naar een nieuw spoordek aan de zuidzijde van het station en er wordt een hulpbrug gebouwd tussen het zuidelijke en noordelijke bouwterrein aan de zuidkant van het station. Eerder deze week werd het monumentale seinhuis al verplaatst naar een tijdelijke locatie.

Deel dit artikel: