Categorieën: Nieuws

Wethouder: ‘Algenvorming is oorzaak van gladde stenen Vinkhuizen’

Goed schoonmaken. Dat is wat de gemeente de komende tijd gaat doen in de wijk Vinkhuizen, waarmee men hoopt dat het de gladheid van steentjes gaat oplossen.

Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) reageerde daarmee op vragen van raadslid Hans de Waard van de SP. “U heeft zojuist uit handen van verschillende bewoners alvast één van de stenen ontvangen en u hebt de verhalen van hen aan kunnen horen. Ik vind het bijzonder dat veel bewoners de moeite hebben genomen om naar het Stadhuis te komen, en ik hoop dat de wethouder op korte termijn bereid is om naar een oplossing te zoeken.”

Wethouder Chakor: “Gladheid wordt veroorzaakt door algenvorming”
Chakor: “Het klopt inderdaad dat ik zojuist een hele delegatie uit de wijk heb mogen ontvangen. En ik deel uw mening dat stenen in een wijk veilig moeten zijn. Deze klachten nemen wij ook serieus. Ik heb begrepen dat het met name in twee straten speelt, in de Zandsteenlaan en in de Arduinstraat. De oorzaak van de gladheid is algenvorming. Om de gladheid tegen te gaan is het belangrijk dat er goed schoongemaakt wordt. Dat hadden we uitbesteed aan een aannemer, maar door wisselingen tijdens de coronapandemie, is er een tijdlang al niet meer schoongemaakt.”

“Mocht schoonmaken geen resultaat opleveren, dan kijken we naar andere oplossingen”
Chakor vervolgt: “We gaan dit nu al gemeente zelf oppakken. In de wijk vinden er momenteel activiteiten plaats die binnen zes weken afgerond zijn. Daarna gaan we direct starten met het schoonmaken van de steentjes. We hopen dat het dan verholpen is. Mochten we dan geen resultaat boeken, dan gaan we kijken naar een andere oplossing. U kunt dan denken aan het plaatsen van een andere steensoort. Dit zouden we wellicht dan ook kunnen combineren met ander groot onderhoud dat we in de wijk willen plegen.”

“Ik zie veel kansen om de wijk veiliger en groener te maken”
De wethouder geeft aan dat zij op korte termijn een werk- of wijkbezoek wil brengen aan Vinkhuizen. Daarbij gaat er ook gekeken worden naar andere problemen. De bewoners hebben namelijk ook klachten over de groenvoorziening en over een speeltuintje waar sinds de jaarwisseling diverse speeltoestellen kapot zijn. “Ik ga dit ook bespreken met het gebiedsteam en samen met de gebiedsbeheerder wil ik naar de wijk toe om daar in gesprek te gaan. Ik zie veel kansen die de wijk veiliger en groener kunnen maken.”

Hans de Waard: “Kunt u toezeggen dat het probleem voor komende winter is opgelost?”
Hans de Waard: “Ik ben heel blij met uw antwoord. Dat doet me goed. Maar ik ben nog wel op zoek naar een toezegging. Kunt u toezeggen dat het probleem voor de komende winter is opgelost?” Chakor: “Over zes weken starten we met schoonmaakwerkzaamheden. We gaan dan ook alles heel goed monitoren. Mocht het niet werken dan kijken we naar andere oplossingen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Slachtoffer schietincident Vismarkt is man uit Sappemeer

De man die woensdagavond gewond raakte bij schietincident op de Vismarkt is een 23-jarige inwoner…

23 minuten geleden

Nederland en België beginnen gezamenlijke volleybalcompetitie

Nederland en België slaan de handen ineen met een gezamenlijke volleybalcompetitie. Dat meldt de NOS.…

2 uur geleden

Groningen landelijk op vijfde plaats met fietsendiefstallen

De gemeente Groningen staat landelijk gezien op de vijfde plaats als het gaat om fietsendiefstallen.…

2 uur geleden

Hond Browney teruggevonden na massale speurtocht

De acht maanden oude XL Bully pup Browney is terug bij zijn baasje. Dat meldt…

3 uur geleden

Eerste testrit Arriva op spoor tussen Groningen en Zwolle

Arriva heeft woensdag een eerste testrit uitgevoerd tussen Zwolle en Groningen. Vorig jaar kreeg de…

3 uur geleden

Noordelijke zorginstellingen kunnen nu patiëntinformatie met elkaar delen

Huisartsen en ziekenhuizen in Noord-Nederland hebben deze week Zorgviewer gelanceerd. Dat is het eerste systeem…

3 uur geleden