Weekendweer: zon en bewolking, ruim 20 graden; zondagnacht kans op een bui

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Zaterdag zijn er zonnige perioden, afgewisseld door stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 18 graden in het noorden tot 21 in de Stad en het zuidoosten van de provincie. Dat is de verwachting van OOG weerman Johan Kamphuis.

De wind komt zaterdag uit het noorden tot noordwesten en is zwak of matig, windkracht 2 of 3. Langs de kust staat nauwelijks meer wind. Zaterdagavond is het helder; rond 20:00 uur is het nog altijd 15 of 16 graden, bij weinig wind.

Zondag is het met 22 tot 24 graden warmer. Er is veel zon, met een aantal dunne sluierwolken. Het blijft droog en de oostenwind is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. Langs de Wadden neemt de wind in de loop van de middag toe naar kracht 4 of 5. In de nanacht toenemende kans op een felle regen- of onweersbui.

Maandag wordt het rond 23 graden. Er is veel bewolking, maar af en toe schijnt ook de zon. Verder is het onstabiel met kans op een regen- of onweersbui. Dinsdag is het droog en met geregeld zon wordt het 22 of 23 graden. Woensdag wordt het zonnig en zeer warm; misschien wel 28 graden. De kans op neerslag is uiterst klein.

Donderdag wordt het mogelijk opnieuw zeer warm maar neemt de kans op onweer toe. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omlaag, volgend weekend mogelijk gevolgd door flinke afkoeling en af en toe een bui.