Weekendweer: Zaterdagochtend een buitje, verder droog en vrij zonnig

nieuws
Foto Andor Heij: Stadspark

Zaterdag is het wisselend bewolkt met in de ochtend de meeste wolken en kans op een buitje. Het wordt 17 of 18 graden bij een matige wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 3 tot 4.

door Johan Kamphuis

Zondag is het heel rustig weer bij een overwegend zwakke zuidoostenwind. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en eerst is er kans op een mistbank. Het wordt ongeveer 20 graden.

Maandag zijn er eerst zonnige perioden en loopt de temperatuur op naar 22 graden. In de middag volgt een regen- of onweersbui.

Dinsdag houden we het ook niet helemaal droog en wordt het rond 17 graden. Er waait een stevige zuidwestenwind, windkracht 4.

Woensdag houdt het onbestendige en ietwat koele weer aan.

Hemelvaartsdag lijken de veranderingen niet zo groot. Actieve neerslaggebieden laten ons land met rust maar een bui of buitje is niet ondenkbaar. Verder hoeven we vooralsnog niet te rekenen op thermische hoogstandjes.

Daarna dreigt een onvervalste periode van ‘schaapscheerderskou’ als een noordelijke stroming op gang komt. Of deze dreiging werkelijkheid wordt of dit scenario nog kan worden afgewend zal de komende dagen duidelijk worden. Maandag meer daarover!

Deel dit artikel: