Vrijdag weer treinen tot Assen, maandag weer treinen tot Meppel en verder

nieuws
Foto: TreinBas - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77275321

Donderdagnacht sluit ProRail de werkzaamheden af bij het opstelterrein in Onnen. Dat betekent dat er vrijdagochtend (voor het eerst sinds vorige week dinsdag) weer treinen rijden tussen Groningen en Assen.

In de afgelopen anderhalve week plaatste ProRail twee hogesnelheidswissels bij het opstelterrein, zodat goederentreinen het opstelterrein sneller op en af kunnen rijden. ProRail hoopt er op deze manier voor te zorgen dat treinen hier minder vaak op elkaar hoeven te wachten. De verbouwing zorgde er wel voor dat het treinverkeer de afgelopen twee weken geheel stil lag tussen de Groningse en de Drentse hoofdsteden.

Hinder nog niet voorbij

De hinder voor treinreizigers tussen Groningen, Zwolle en de rest van Nederland is echter nog niet voorbij. Tot maandag rijden er geen treinen tussen Assen en Meppel. Reizigers die naar Meppel of verder moeten, blijven aangewezen op de vrijwel niet aanwezige treinvervangende bussen of een treinrit via Leeuwarden. Reizigers die extra kosten hebben gemaakt omdat ze voor de trein via Leeuwarden kiezen in plaats van de bus, kunnen bij de NS compensatie aanvragen. Reizigers, met de bus of de trein, die meer dan een half uur vertraging hebben ten opzichte van de reisplannen kunnen ook compensatie aanvragen. Dat kan via de klantenservice van NS.

Volgende week zondag is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar station Groningen. Dan worden de sporen 7 en 8 op het Hoofdstation verhuisd naar een nieuw spoordek en aangesloten op het bestaande doorgaande spoor. Vanaf maandagochtend 30 mei rijden de treinen over de nieuwe sporen.

Deel dit artikel: