Veel belangstelling voor open dag Biotoop Haren

De open dag van Biotoop Haren heeft zondag veel bezoekers getrokken. Volgens OOG-verslaggever Paul Blom was het gezellig druk.

De open dag begon om 11.00 uur. De 130 kunstenaarsateliers in de broedplaats openden hun deuren voor belangstellenden. Zo kon er op het NonFiction Photo Headquarters een pop-uptentoonstelling bekeken worden over Fair Fashion. “De kledingindustrie is één van de grootste industrieën ter wereld”, laat de organisatie weten. “Onze tentoonstelling verkent de wereld van fast fashion, die steeds meer bekend wordt als verwoestend voor het milieu en de problemen met arbeidsmisbruik. Door middel van portretten van lokale ondernemers en consumenten door fotografen Sebastiaan Rodenhuis, Dennis Lapré en Andrea Hooymans, worden we geopenbaard aan de lokale oplossingen voor deze mondiale vraagstukken.”

Ook was er een workshop en een lezing over cyanotypie. “Doe praktijkervaring op met printen in onze cyanotype printing Dit fotografische proces produceert prachtige Pruisisch-blauwe afdrukken door objecten direct op een aan UV-licht blootgesteld vel fotopapier te plaatsen.” Het Biologisch Centrum-terrein is op dit moment nog in eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen, de RuG. Het gebouw, dat bestaat uit zes vleugels, werd in 1969 in gebruik genomen toen de eerste studenten er hun intrede deden. In 2010 kwam het gebouw leeg te staan nadat de faculteiten verplaatst waren naar de Zernike Campus. Tegenwoordig wonen en werken er ongeveer 350 mensen op de Biotoop. Vanaf 1 januari volgend jaar is de gemeente Groningen eigenaar van het complex.