Tot maandagochtend minder treinvervangende bussen tussen Groningen, Assen en Meppel

nieuws
Foto: Qbuzz

Tot en met maandag rijden er minder treinvervangende snelbussen tussen Groningen, Assen en Meppel. Dat meldt treinvervoerder NS vrijdagochtend.

Het probleem wordt veroorzaakt door een tekort aan chauffeurs op de treinvervangende bussen. Dat was ook donderdagavond het geval. De busbedrijven die de NS inhuurt om reizigers te vervoeren op het gestremde traject hebben een groot personeelstekort.

“We doen er alles aan om het voor de reizigers zo goed mogelijk op te lossen, maar het wordt tot het einde van de werkzaamheden (donderdag) lastig”, vertelt woordvoerder Sonja Paauw van NS. “We zorgen er in ieder geval voor dat mensen thuis kunnen komen. Zo laten we bijvoorbeeld, als er te weinig chauffeurs zijn om stopbussen te laten rijden tussen Assen en Meppel, de snelbussen vanuit Groningen als stopbus rijden op de tussengelegen stations.”

Reizigers die verder dan Meppel moeten reizen hebben (in tegenstelling tot donderdagavond) wel een alternatief. De treinen van Arriva richting Leeuwarden rijden volgens de dienstregeling en vanuit de Friese hoofdstad kunnen reizigers met de NS verder reizen richting Meppel. Volgens Paauw zijn de NS en Arriva in gesprek om de treinen tussen Groningen en Leeuwarden langer te maken, zodat er meer reizigers via deze route richting het zuiden kunnen. “Maar of dat gaat lukken, is nog even afwachten”, aldus Paauw.

Update 14.54 uur:

Dit bericht is aangevuld met nieuwe informatie van de NS. De vervoerder gaf eerder op de vrijdagochtend alleen aan dat er vrijdag minder bussen zouden rijden. Nu verwacht de NS dat de problemen het hele weekend aanhouden.

Daarnaast is het bericht aangevuld met een actuele reactie van NS-woordvoerder Sonja Paauw.

Deel dit artikel: