Riante voorsprong Donar in play-offs

Donar-speler Jimmy Gavin (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft een prima uitgangspositie om de kwartfinale van de BNXT League play-offs te halen. De Groningers wonnen zaterdagavond in MartiniPlaza onverwacht ruim van Telenet Antwerp Giants: 97-63.

In het eerste kwart scoorden beide ploegen erop los, met 10 punten van Donar-speler Henry Caruso en ook 10 punten van Giants-speler Matt Tiby. Het kwart eindigde bij 29-24. In het tweede kwart zette de thuisploeg na 35-30 een 11-0 run in, met drie driepunters van Donte Ingram en een score van Thomas Koenis. Bij rust was het verschil al ruim: 48-33.

Ook na rust bleef Donar met scherp schieten. Met name het verschil in driepunters was duidelijk in de wedstrijd: Donar 16 raak uit 30 pogingen, Giants 5 raak uit 31 pogingen. Aan het eind van het kwart was Donar weer 10 punten verder uitgelopen: 73-48. In het laatste kwart bleven de Groningers scherp en werd nog bijna de 100 punten gehaald.

Topscorers bij Donar waren Donte Ingram met 19 punten, en Austin Luke en Leon Williams met beiden 14 punten. Bij Giants was Matt Tiby topscorer met 18 punten.

Komende maandag is de returnwedstrijd in Antwerpen. Donar kan dan met maximaal 33 punten verliezen om toch door te gaan naar de kwartfinale.