“Scooterrijders die tijdens illegale meeting dachten te ontkomen kunnen post verwachten”

nieuws
Scooters op het Zuiderdiep. Foto: still uit filmpje

Het aantal bekeuringen dat de politie heeft uitgeschreven naar aanleiding van de illegale stunt meeting en ride-out zondag in de stad zal de komende dagen verder gaan oplopen. Dat schrijft de politie op sociale media.

Eerder op de dag liet de politie weten dat er achttien bekeuringen waren uitgedeeld. Maar aan de hand van beeldmateriaal zijn verschillende bestuurders herkend, waardoor deze de komende tijd post kunnen verwachten. “Tijdens de stunt meeting en ride-out werden in en rondom Stad door de bestuurders van brommers en motoren zeer gevaarlijke capriolen uitgehaald”, schrijft de politie. “Een aantal van deze weeghalzen zijn door ons van de weg gehaald en bekeurd. Een aantal wisten te ontkomen, of dat dachten ze, maar een aantal zijn aan de hand van beeldmateriaal alsnog herkend.”

De ruim honderd scooter- en brommerrijders zorgden zondag voor flink wat ophef. De meeting begon op de Gideonweg. Nadat de politie daar opdook besloten ze om naar Westpoort te gaan. Toen de politie zich daar ook liet zien volgde er een toer door de binnenstad waarbij flink geclaxonneerd werd, en verschillende stunts werden uitgevoerd.