Opnieuw zeer weinig bussen tussen Stad en Meppel; ProRail verwacht grote drukte

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

ProRail verwacht dinsdag opnieuw grote drukte op het spoor door de werkzaamheden tussen Groningen, Assen en Meppel. Deze drukte gaat waarschijnlijk weer voor veel hinder zorgen.

ProRail benadrukt dat dit probleem ligt bij de vervoerders, die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van vervangend vervoer. Daarin zijn echter problemen ontstaan, omdat de ingehuurde busvervoerder kampen met een tekort aan personeel. Reizigers worden door de NS aangeraden om  per trein via Leeuwarden te reizen.

Maar de treinen tussen Groningen en Leeuwarden en tussen Leeuwarden en Meppel zaten de afgelopen dagen ook overvol. Tegelijkertijd schrapt Arriva dinsdag aan het begin van de avond  twee treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Een woordvoerder van ProRail zegt bij Omrop Fryslan dat dit nodig is om ruimte te maken voor goederentreinen die moeten omrijden en voor NS materieel.

Deel dit artikel: