“Op Hemelvaartsdag opklaringen met een enkel buitje, in het weekend fris bij 14 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan fris verlopen waarbij er zo nu en dan ook buien vallen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Op Hemelvaartsdag zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden”, vertelt Kamphuis. “In de ochtend is er kans op een enkel buitje. Die kans is in het Waddengebied het grootst. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, wordt het 18 graden. Op vrijdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het wordt 18 tot 20 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen, windkracht 4 of 5. In de nacht naar zaterdag volgen enkele buien en stroomt koelere lucht ons land binnen.”

“Op zaterdag wordt het nog slechts 14 of 15 graden. Er waait een forse westenwind, windkracht 5, en er is vrij veel bewolking, hoewel het ook zo nu en dan opklaart. Zondag wordt het met 13 of 14 graden nog wat frisser. Het waait stevig uit het noordwesten, windkracht 4 tot 5, en er vallen een paar buitjes. Begin volgende week zijn de veranderingen aanvankelijk klein en houdt het koele weer waarschijnlijk aan met zo nu en dan buien of buitjes. Halverwege de week begint het geleidelijk weer op te warmen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: