Seinstoring tussen Meppel en Zwolle opgelost (update)

nieuws
Foto: Rob Dammers - America NSR VIRMm 9516, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109578156

Tot en met donderdagavond 19.45 uur reden er geen treinen tussen Meppel en Zwolle door een seinstoring. Deze storing zorgde voor nog grotere vertraging op het traject tussen Zwolle en Groningen.

De storing begon rond 17.00 uur en zorgt er tot 19.45 uur voor dat er geen treinen rijden tussen Zwolle en Meppel. Tussen Meppel en Groningen rijden al enkele weken geen treinen, vanwege werkzaamheden. Volgens de NS is de reistijd tussen de twee plaatsen nu zestig minuten meer dan normaal. De NS zette bussen in tussen Zwolle en Meppel. Vanuit Meppel konden reizigers naar Groningen reizen via Leeuwarden.

De NS kampte donderdagmiddag met een groot aantal storing door het hele land. De meeste daarvan worden veroorzaakt door blikseminslagen en omgewaaide bomen. Vooral rond Utrecht is er veel uitval en zijn de treinen en perrons drukker dan normaal.

Rond 19.35 uur was de storing verholpen en konden de treinen weer rijden tussen Meppel en Zwolle.

Chaos compleet

Door de storing tussen Meppel en Zwolle leek de chaos in het openbaar vervoer tussen Groningen en het westen compleet. Door werkzaamheden rijden er tot en met maandagochtend geen treinen tussen Meppel en Groningen. De NS kan niet voldoende bussen inzetten op het traject, waardoor een treinvervangende bus slechts sporadisch rijdt. Het advies van de NS is dan ook om met de trein te reizen via Leeuwarden. Maar ook de treinen uit Leeuwarden richting Zwolle moesten nu bij Meppel stoppen, waar reizigers moesten wachten op een bus.

Die bussen leken ook niet of slechts sporadisch te rijden. Meerdere reizigers beklaagden zich bij de NS over de chaos: