Onderzoeker Michelle Bruijn wint Ben Feringa Impact Award

nieuws

Michelle Bruijn heeft dit jaar de Ben Feringa Impact Award van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De Universitair Docent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, won de prijs in de categorie ‘onderzoekers’.

De Ben Feringa Impact Award is in 2020 in het leven geroepen om onderzoeksprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact te onderscheiden. De prijs werd dit jaar uitgereikt door Jetta Klijnsma, juryvoorzitter van de Award en Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe.

Michelle Bruijn kreeg de prijs voor haar onderzoeksproject ‘The Administrative War on Drugs’. Zij bestudeerde het bestrijden van drugscriminaliteit vanuit civielrechtelijk oogpunt. Daarbij werkte ze intensief samen met partners uit de praktijk. Ze ontving een cheque van 5.000 euro, die ze kan besteden aan verder onderzoek.

In de categorie ‘studenten’ werd de prijs uitgereikt aan een studententeam van de Faculteit Letteren voor het onderzoeksproject ‘Cultural Engagement of Young Adults in Het Hogeland’. De vier studenten onderzochten de culturele betrokkenheid van jongvolwassenen in de gemeente Het Hogeland. Ze ontvingen een vrij te besteden cheque van 2.500 euro.