Nacompetitie Stadspark, Lewenborg knokt zich terug, punt voor Forward

sport
Foto Andor Heij: FC Lewenborg - Rolder Boys

Stadspark speelt in de eerste klasse F zondag nacompetitie tegen degradatie. In 2L knokte FC Lewenborg zich naar een gelijkspel. Koploper Forward verspeelde punten in 3B en lijstaanvoerder Engelbert boog in 4C een achterstand om.

In 1F werd SC Stadspark definitief veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie. Thuis werd met 2-1 verloren van koploper Hoogezand. Navid Poyan scoorde voor Stadspark.

GRC Groningen speelde in Leeuwarden met 2-2 gelijk tegen FVC. Ivo Govaarts en Niek Snippe scoorden voor GRC. GRC staat op de veilige negende plaats en speelt over twee weken nog een duel tegen GOMOS.

FC Lewenborg sprokkelde in 2L in de strijd tegen degradatie een punt tegen de nummer twee Rolder Boys. Het werd 3-3. Rolder Boys was voor de pauze beter en kwam op 0-2 via Per Kirchhoff en een strafschop van Sander Jansen. FC Lewenborg was een keer gevaarlijk via Tom Katgert.

Na rust was Rolder Boys aanvankelijk weer beter met onder meer een vrije trap van Pieter Suurd op de paal. Maar Lewenborg scoorde fraai na een uur spelen. Wesley Smith nam de bal in het strafschopgebied aan op de borst en joeg het leer uit de draai in de bovenhoek: 1-2. De vreugde was van korte duur, want Kirchhoff tikte van dichtbij zijn tweede binnen: 1-3.

Maar FC Lewenborg wilde een resultaat en zette nog eens goed aan. Tomas Bosscher strafte na 84 minuten een verdedigingsfout af: 2-3. En in blessuretijd profiteerde Katgert van aarzelend verdedigen bij Rolder Boys: 3-3.

De achterstand op de veilige tiende plaats is drie punten. FC Lewenborg kan de nacompetitie tegen degradatie nog ontlopen met twee duels te gaan, maar heeft dat niet in eigen hand.

Gruno speelt sowieso nacompetitie tegen degradatie en verloor thuis met 3-1 van Valthermond. Helpman speelt nergens meer om, maar versloeg wel WKE-15 met 4-0. GVAV werd zaterdagavond al kampioen door Veendam 1894 met 3-0 te kloppen.

In 3B verspeelde koploper Forward dure punten. Het werd uit tegen HSC 1-1. Jesse Goeree scoorde voor de studenten. De concurrentie won wel, zodat Actief tot op een punt is genaderd en SVZ tot op drie punten. Forward speelt de laatste twee wedstrijden tegen deze clubs. Volgende week eerst thuis tegen SVZ.

Onderin verloor Groninger Boys met 6-2 van hekkensluiter Nieuw Roden. Groninger Boys staat daardoor voorlaatste en nacompetitie tegen degradatie dreigt. Groninger Boys heeft nog slechts één wedstrijd te spelen, volgende week thuis tegen directe concurrent Siddeburen.

In 4C leek Engelbert de koppositie te verspelen, maar thuis werd een 0-2 achterstand tegen Farmsum omgebogen in een 5-2 overwinning. Jamie House, Bert Roede, Pepijn Otto, Henri Groenbroek en Julian Zwerver scoorden. Volgende week is de absolute kraker uit tegen PJC dat een punt minder heeft dan Engelbert. Bij winst is Engelbert kampioen.