Martini Ziekenhuis beschikt sinds dinsdag over buitenkamer: “Geluksmomentje van de dag”

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis vond dinsdag de officiële opening plaats van de buitenkamer. De buitenkamer is speciaal bedoeld voor patiënten die vanwege hun ziekte of aandoening niet uit hun ziekenhuisbed kunnen, zoals IC-patiënten.

In de buitenkamer kunnen deze patiënten in een rustige omgeving met privacy genieten van het buiten zijn. De buitenkamer bevindt zich in de binnentuin van het ziekenhuis in een natuurlijke omgeving met groen, ruimte en zitplekken. “De wind voelen, een zonnestraal op je huid. Ervaren dat het echte leven nog bestaat en heel even uit de rol van patiënt zijn om samen met je dierbaren herinneringen te maken en emoties te delen op een andere plek dan de ziekenhuiskamer”, vertelt Iepie Plagge van het ziekenhuis. “Dat is heel waardevol. Het is heel fijn dat er nu een speciale plek gecreëerd is.”

“Geluksmomentje van de dag”
De eerste patiënten hebben inmiddels gebruik kunnen maken van de buitenkamer. “Het was mijn geluksmomentje van de dag”, reageert IC-patiënt Hizkia Blanken. “Het gaf me het gevoel dat ik leefde. Het zonnetje scheen en ik kwam even echt tot rust. Samen met je geliefden om je heen dit mee te maken in een moeilijke tijd; dan kun je er weer tegenaan.”

De officiële opening werd verricht door Alfred Welink, voorzitter van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Dankzij de inzet van deze stichting, en financiële hulp van sponsoren en fondsen en door diverse acties, kon de buitenkamer gerealiseerd worden.