Man bedreigt slachtoffer met mes op Grote Markt, politie zoekt getuigen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is op zoek naar een man die zaterdagavond een slachtoffer heeft proberen te beroven op de Grote Markt. Daarbij werd er gebruik gemaakt van een mes. Dat meldt de politie op sociale media.

Het incident vond plaats rond 19.55 uur voor het terras van een grote horecagelegenheid. “De persoon stond daar te wachten op een vriend”, schrijft de politie. “Op een gegeven moment werd hij aangesproken door de verdachte. Deze verdachte bedreigde het slachtoffer met een mes en eiste dat het slachtoffer zijn telefoon en portemonnee aan hem overhandigde. Het slachtoffer is daarop weggerend richting de Vismarkt en heeft daar agenten aangesproken. Het is onbekend in welke richting de verdachte is vertrokken.”

De verdachte is een man van rond de negentien jaar oud. Hij is 1.85 meter lang en heeft een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar. Tijdens de beroving droeg hij witte sneakers en een zwart trainingspak. Mensen die iets gezien hebben, die meer informatie hebben, of mogelijk camerabeelden hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44. Anoniem kan er contact worden gezocht via telefoonnummer 0800 7000.

Deel dit artikel: