“Maandag broeierig warm met in de middag kans op felle onweersbuien, woensdag mogelijk 28 graden”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De komende dagen beloven warm en broeierig te gaan verlopen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandag is er eerst flink wat zon, afgewisseld door enkele wolkenvelden”, vertelt Kamphuis. “Het is broeierig warm met snel oplopende temperaturen. Het wordt 25 graden. In de middag neemt de kans op een felle regen- of onweersbui snel toe. De wind is zuid, rond windkracht 3. In de middag toenemend naar matig, windkracht 4 en draaiend naar het zuidwesten tot westen. In de nacht naar dinsdag hebben we te maken met opklaringen en daalt het kwik naar 12 graden.”

Woensdag 28 graden
“Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden, al komen er eerst ook wolkenvelden voor. Bij een zwakke westelijke wind, rond windkracht 2 of 3, wordt het 23 graden. Op woensdag wordt het met 28 graden weer een stuk warmer. Er zijn flinke perioden met zon, afgewisseld door een aantal wolkenvelden. De kans op een bui in de loop van de middag is klein maar wel aanwezig. Donderdag dringt koelere oceaanlucht op. Dat levert later op de dag weer een toenemende kans op een regen- of onweersbui op. In de ochtend en begin van de middag schijnt eerst de zon en loopt het kwik op naar 27 graden in westen tot 29 graden in het oosten van de provincie.”

“Vrijdag nadert een actief regengebied”
“Op vrijdag is het minder warm met 20 tot 22 graden en nadert een actief regengebied ons land. Waar het accent van de regenstoring langstrekt is nog onduidelijk. Tijdens het weekend valt er een enkele bui en schommelt het kwik waarschijnlijk net iets onder de 20 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: