Lijnbus Qbuzz schiet bush-bush in: “Erg geschrokken, geen gewonden”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een lijnbus van Qbuzz is zondag in alle vroegte bij Hoogkerk de bush-bush in gereden. Dat meldt de politie op sociale media.

Het ongeluk gebeurde rond 05.30 uur op de N7 ter hoogte van de afrit Westpoort. “Gelukkig is er niemand gewond geraakt”, schrijft de politie bij een afbeelding op sociale media, waarop een bus te zien is die tientallen meters door struikgewas is gereden en tussen de bomen tot stilstand is gekomen.

Woordvoerder Michel van der Mark van Qbuzz bevestigt het verhaal. “Er is inderdaad een bus van ons van de weg geraakt. In de bus zaten een chauffeur en twee passagiers. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Wel is men erg geschrokken. De vraag die we nu hebben is hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dit onderzoek zijn we samen met de politie inmiddels gestart. Je kunt je voorstellen dat de bus, ook als je de foto’s bekijkt, fors beschadigd is geraakt.”

Rond het middaguur is de bus geborgen door een bergingsbedrijf. Verkeer ondervond hierdoor enige overlast.

Chauffeur was nuchter, Qbuzz gaat in gesprek met chauffeur

De buschauffeur reed niet onder invloed, zo blijkt uit politieonderzoek. Dat betekent dat de politie de zaak nu geheel overdraagt aan Qbuzz. De vervoerder gaat het incident bespreken met de chauffeur en zal de schade moeten afhandelen via de verzekeraar.