Laatste spetterbuitjes leiden naar zonnig weekend

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De spetterbuitjes die vrijdagochtend onze provincie aandoen, zijn voorlopig de laatste. Vanaf vrijdagmiddag klaart het steeds vaker op en deze opklaringen luiden een zonnig, droog en warm weekend in. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen.

Zoals gezegd begint vrijdagochtend bewolkt. De bewolking gaat mogelijk gepaard met wat lichte regen. Daarna klaart het op, aldus Kamphuis: “Vrijdagmiddag winnen opklaringen terrein en gaat de zon vaker schijnen, vooral later in de middag. Het wordt 16 tot 19 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.”

De temperaturen gaan daarna alleen maar omhoog, aldus Kamphuis: “Zaterdag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. Het wordt 20 tot 22 graden bij een zwakke of hooguit matige noordwestenwind. Zondag wordt het met 22 tot 24 graden nog een stukje warmer. Er is veel zon en er trekken een paar hoge sluierwolken over. De oostenwind is zwak, toenemend naar matig.”

In de nacht van zondag op maandag is er volgens Kamphuis een kans op regen, vergezeld van een klap onweer: “Ook maandagochtend nog altijd kans op een regen- of onweersbui. In de middag is het droog en breekt de zon vaker door. Het is zwoel bij 20 tot 22 graden. Dinsdag houdt een stevige westenwind het kwik op 18 tot 20 graden en blijft het droog. Woensdag is het droog, zonnig en zomers warm bij 25 graden. Donderdag wordt het mogelijk nog warmer en is het drukkend, maar neemt de kans op een regen- of onweersbui weer toe, gevolgd door afkoeling.”