“Komende dagen koel, daarna langzaam warmer met kans op een bui”

nieuws
Foto: Hans Bijstra via Pixabay

De komende dagen verlopen koel, waarbij het vanaf woensdag warmer wordt. Hoewel de onzekerheid daarmee ook toeneemt. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“De wind gaat vanaf zondag aan de ketting”, vertelt Kamphuis. “Na het weekend volgt een rustige periode waarbij het geleidelijk aan op gaat warmen. Zondag en maandag is het nog koel bij 12 tot 14 graden, op dinsdag kan het 17 of 18 graden worden. Vanaf woensdag rukt zachte lucht vanuit het zuiden van Europa op en is er een goede kans dat dit ons ook gaat bereiken en de temperatuur oploopt tot rond de 20 graden. Al is een slag om de arm wenselijk aangezien ook koele lucht vanuit het noorden in beweging komt richting ons land. Het blijft droog.”

“Daarna neemt de thermische onzekerheid toe. Wint de koele lucht vanuit het noorden dan is het donderdag amper 20 graden, maar gaat de zachte lucht doorstoten tot ons land, dan kan het ruim 20 graden worden en is het bijna zomers. De kans op een bui is aanwezig maar niet overdreven groot voor onze regio. Uiteindelijk zal vanaf vrijdag een hogedrukgebied vanuit het noorden van Europa zich uitbreiden tot over de Noordzee en ons land. Dit betekent dat de kans op een vrij rustige periode met regelmatig zon en kwikstanden van rond de 20 graden relatief groot is. Het blijft dan droog.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.