Julianabrug voor de laatste keer open gedraaid

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De Julianabrug, nabij het voormalige Julianaplein, is maandag voor de allerlaatste keer open gedraaid. De brug wordt de komende periode gesloopt.

De brug werd in 1968 in gebruik genomen. Sindsdien is de brug, die 31 meter breed is en plaats heeft voor zeven rijbanen, uitgegroeid tot een schakel dichtbij het drukste kruispunt in het Noorden. Met de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg is er geen plaats meer voor de brug. Nadat de afgelopen maand het Julianaplein al werd gesloopt, zal de komende dagen de Julianabrug ontmanteld worden. In de toekomst komt er over het Noord-Willemskanaal een vaste brug te liggen die niet open kan.

Behalve de Julianabrug werd maandag ook de naastgelegen Muntingbrug opengedraaid. Die brug wordt niet gesloopt. Wel blijft deze verbinding tot volgend voorjaar afgesloten voor het fiets- en wandelverkeer. Gebruikers worden omgeleid via de Parkbrug en de Van Iddekingebrug.

Deel dit artikel: