Jacob Kern is eerste Lycurgus-aanwinst voor komend seizoen

nieuws
Foto via Lycurgus

Amysoft Lycurgus heeft haar eerste buitenlandse aanwinst binnen voor het komende seizoen. Jacob Kern komt naar Groningen om Marcell Pesti te vervangen op de diagonaalpositie.

De 24-jarige Canadees komt naar Groningen na een jaar clubloos blessureleed. Daarvoor was Kern actief in de Duitse Bundesliga (Helios Grizzlies Giesen).

Kern noemt Lycurgus het uitgelezen team om het volleybal weer op te pakken en zich te ontwikkelen: “Ik zie Arjan Taaij als een goede coach die de afgelopen jaren een basis heeft neergelegd om te winnen en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Bovendien is Groningen een leuke stad en dat heeft zeker ook een grote rol meegespeeld in mijn beslissing.”

Het recente blessureleed van Kern zorgde niet voor twijfel bij coach Arjan Taaij over een contract voor de Canadese diagonaal: “Kern is een complete diagonaal die ook als passer-loper uit de voeten kan. Zowel bij het net als op hoge ballen van achteruit doet Kern wat hij moet doen. Hij beheerst alle onderdelen, ook serverend, goed en Jacob is een zuinige speler.”

Met de komst van Kern heeft Lycurgus nu zeven spelers voor komend seizoen.