Groningen Airport Eelde gaat komende zomer wellicht vluchten van Schiphol overnemen

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

De kans is aanwezig dat Groningen Airport Eelde komende zomer vluchten van Schiphol over gaat nemen. Dat heeft Lizette van Dijken van de luchthaven laten weten in het OOG Radio-programma Haren Doet.

Door stakingen en personeelsproblematiek op Schiphol ontstonden er de afgelopen weken grote problemen. “Ook de afgelopen periode hebben we het aanbod gedaan om vluchten over te nemen”, vertelt Van Dijken. “Hier is geen gebruik van gemaakt. Kijken we naar de toekomst. Ik verwacht dat de personeelstekorten op Schiphol niet binnen korte tijd opgelost zullen zijn. Dus ik acht de kans reëel dat we komende zomer vluchten gaan overnemen.”

Dat er de afgelopen weken wel vluchten uitweken naar vliegveld Maastricht is iets wat Van Dijken wel begrijpt. “Het heeft niets te maken met dat Eelde de tweede of derde keuze is. Het is een complex systeem dat met slots te maken heeft. Kun je een vliegtuig op een bepaald tijdstip laten landen? De afgelopen weken zijn een aantal Corendon-vluchten uitgeweken naar Maastricht. Ergens is dat logisch omdat Corendon al gevestigd is op Maastricht. In Eelde heeft deze luchtvaartmaatschappij geen base. Maar kijken we naar Tui, FlyBy. Dat zijn bedrijven die we wel kennen, daar hebben we een relatie mee.”